Ontwikkeling Kinderen

Dynamics

 

Wil je als ouder meer inzicht in de leefwereld van jouw kind, zodat opvoeden nog leuker wordt? En/of wil je graag weten hoe de mentale -en motorische ontwikkeling in de kindertijd en pubertijd kan verlopen?

Ontwikkeling Kinderen

De motorische – en cognitieve analyse geeft inzicht in persoonlijke aanleg, kern­behoeften, drijfveren en het individueel ontwikkelingspad. Maurice legt je ook uit  waarom dit een doorslaggevende rol speelt op het pad naar een evenwichtige ont­wik­ke­ling van jouw kind.

Testimonium

“Tijdens de analyses geeft Maurice terugkoppeling over zijn conclusies. Ik vond het prettig dat ik regelmatig werd gevraagd of het comfortabel voor mij is. Ik voelde mij daardoor op mijn gemak. 

Sterre (15 jaar)

NOTE:

  Al bij de geboorte krijgen we een belangrijk deel van onze persoonlijke aanleg mee. Over de be­ves­tiging van deze stelling bestaat onder ontwikkelingspsychologen inmiddels grote con­sen­sus. Die aanleg is zo eigen dat kinderen daarin wezenlijk anders kunnen zijn dan hun ouders, broertjes of zusjes. Of laten we het nog wat stelliger verwoorden: de kans is groot dat ze in hun aanleg en daardoor kernbehoeften wezenlijk verschillen. Dat maakt ook dat elk kind zijn eigen specifieke opvoeding nodig heeft.

  Wat die persoonlijke aanleg betekent, kunnen we wellicht het beste duiden met een testje. Plaats met je voorkeurshand jouw handtekening op papier.

  Het voelt gemakkelijk aan en je voert het als een automatisme uit. Probeer hetzelfde maar nu met je andere hand. Waarschijnlijk kost dat niet alleen meer tijd en energie, om­dat het onhandig aanvoelt, het resultaat zal ook niet zo fraai zijn en er zelfs een beetje klungelig uitzien.

  Wanneer je jouw voorkeuren gebruikt, zal je iets soort­gelijks merken als bij het plaatsen van jouw handtekening met je favoriete hand. Het is iets wat vanzelf gaat en vertrouwd aanvoelt. Daarentegen voelt het handelen langs jouw niet-voorkeurskant ongemakkelijk en vergt het relatief veel inspanning voor een be­perkt resultaat.

   

  Ontwikkeling kinderen via nature en nurture naar prestatie competentie

   

  Bron: ActionType Academy

   

  GRatis e-book

  Lees meer over Maurice Dynamics

  In dit handige e-book in pdf-formaat vind je meer achtergrond informatie over de methodiek, de toepassingen en diverse voorbeelden

  contact

  Anna blamanstraat 14
  5122 CP  Rijen
  +31(0)6-53148683
  info@mauricedynamics.nl