Wat mij binnen en buiten mijn oorspronkelijk vakgebied altijd heeft geïnteresseerd, is hoe en waarom mensen op hun typische eigen manier “doen” en “denken”. Daarin ontbrak nog “bewegen” als derde schakel. Door me hierin te verdiepen – middels diverse intensieve studies (Athletic Skills Model, ActionTypes, Sportmanagement) – ontdekte ik vanuit de topsport dat het lichaam bepalend is in de verbinding tussen bewegen en het emotioneel – mentale (cognitie), alsmede bij de ontwikkeling van menselijk potentieel. Al deze ervaringen bij elkaar hebben geleid tot de oprichting van Maurice Dynamics.

Mijn expertise is mensen helpen zich gelukkig en energiek te voelen en de inzichten meegeven om beter te presteren. Wat dit oplevert? Nou…even wat voorbeelden: ontdekken waar je goed in bent, meer bewust van je lichamelijke – en mentale mogelijkheden, minder negatieve stress, productiever functioneren, burn-out | bore-out overwinnen, beter communiceren, meer begrip voor elkaar en meer jezelf (kunnen) zijn, eenvoudiger om uitdagende doelen stellen. jezelf ontwikkelen.

Voor mijn laatste studie studeerde ik in juni 2019 in Zwitserland af als gecertificeerd Action Types Practioner. Sindsdien heb ik al meer dan 200 mensen in motorische – en cognitieve zin mogen profileren. Mijn ervaringen met ActionTypes zijn fascinerend te noemen, omdat keer op keer blijkt dat er verbinding is tussen het motorische en emotioneel-mentale. Klanten reageren enthousiast als ze bij de test merken/voelen wat er met hun lichaam gebeurt. Het merendeel is direct ontspannen, mede omdat het leuk is en omdat ze zichzelf herkennen in de validatie. Ik moet zeggen dat ik in het begin best wel sceptisch tegenover de motorische test stond. Maar, zodra je het ondergaat, valt alles op zijn plek en begrijp je ook beter waarom je af en toe lekker in je vel zit en waarom je stress ervaart.

Met de ActionTypes benadering alleen kom je er niet. Ik ben me ervan bewust dat er meer voor nodig is om mijn passie uit te stralen. Mijn ervaringen als relatiebeheerder, overige gekwalificeerde studies – o.a. gericht op het cognitieve proces – en mijn uitgebreide netwerk completeren mijn vakkennis.

Wat ik overigens in het begin niet wist, is dat prominente persoonlijkheden als Louis van Gaal, Frank de Boer en Foppe de Haan (in het verleden) ook met de ActionTypes benadering werk(t)en. In de ‘docu’ van Zomergasten 2019 kun je zien hoe Louis van Gaal dit regelmatig belicht. En hieronder kun je (nog eens) de video: ‘Maurice op bezoek bij Foppe de Haan’ bekijken. Hier deelt hij zijn ervaringen en toepassingsgebieden met betrekking tot de ActionTypes methodiek. Dit geeft mij nog meer motivatie om mensen helpen te ontwikkelen.

Tot slot vind ik het leuk om te vertellen dat ik woonachtig ben te Rijen, ik gelukkig samenwoon en het heerlijk vind om onze zoon te zien opgroeien en te ondersteunen in zijn ontwikkeling. In mijn vrije tijd houd ik me vooral bezig met sport en auto’s.