Het is tegenwoordig vaak onderwerp van gesprek; “het is gezond om te bewegen”, maar ik kan me voorstellen dat veel mensen willen weten, WAAROM en HOE dan? Hieronder volgt een concrete uitleg.

Als Action Types Practioner en Athletic Skills Model Instructeur weet ik hoe handig het kan zijn om iemands handelingsvoorkeuren en motivatiebronnen te weten. Het speelt een essentiĆ«le rol om kinderen en volwassenen letterlijk in beweging te krijgen en ze daarmee te helpen hun favoriete sport(en) en/of discipline(s) te laten beoefenen. Het maakt je in motorische- en mentale (cognitieve) zin intelligenter en het doet ontzettend veel met geluk en vitaliteit. “Hoe werkt dat dan; hoor ik je zeggen”.

Bekijk onderstaande afbeeldingen eens. Op de ‘MRI’ zie je links nog donkere gebieden, wat betekent dat je nog aan het leren bent en ook fouten maakt. Door een bepaalde sport of discipline/vakgebied vaker te trainen of oefenen, en daarmee ook durven de switch van de grote lus (comfortzone) naar de kleine lus(ontwikkelzone) te maken(en weer terug), maak je nieuwe hersenverbindingen aan (rechts op MRI). Zo werkt ontwikkelen dus eigenlijk. Teveel zitten en op schermen kijken werkt vaak precies tegengesteld. Dus… van die bank of bureaustoel af! Voor een uitgebreide uitleg mag je ook bij me langskomen voor een vrijblijvende gesprek!! Stuur dan even een berichtje naar info@mauricedynamics.nl

Bron: Sportknowhowxl

Durven om uit je comfortzone te komen, d.w.z. naar de kleine lus en weer terug.